En plattform för framtiden?

20 Okt

I dag damp nya numret av Datorn i Utbildningen ned i brevinkastet. Från och med nr 6 2010 kommer jag att skriva om lärplattformar och annat intressant kring området IT i undervisningen. Lite som jag gör här på bloggen, fast förhoppningsvis lite bättre, mer centrerat kring vissa specifika frågor och än lite mer genomtänkt.

 

Tidningen Datorn i Utbildningen

Tidningen Datorn i Utbildningen

 

Jag går ut relativt hårt genom att ställa en del ofta rätt kritiska frågor kring dagens lärplattformar. Vad de är och vad de borde kunna vara. Håller du med? Har du andra erfarenheter eller vill kommentera? Lägg gärna en kommentar till det här inlägget. Artikeln dyker upp på DIU’s hemsida inom kort skulle jag tro.

Vill du dessutom vara med och samla information kring just lärplattformar så får du gärna fylla i detta  formulär som. Det tar väl kanske tre fyra minuter och är anonymt om du så vill.

Annonser

Ett svar to “En plattform för framtiden?”

  1. Ulf Jämterud november 8, 2010 den 10:21 e m #

    Hej!

    Tack för en intressant bloggpost och en mycket intressant artikel i DiU! Jag är själv lärare och skribent inom IT och lärande. På vår skola använder vi plattformen SchoolSoft, som är ett mycket bra administrationsverktyg, men som saknar möjligheter att skapa ”kursrum” eller åtminstone kunna lägga upp flera dokument på samma plats. Det finns förstås mycket att säga om lärplattformar, men detta är det jag funderar på just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: