Mitt bidrag till TeachMeet på skolforum

25 Okt

Det som är, eller snarare –  kommer att bli – mitt bidrag till TeachMeet 2009 på skolforum hittar du här.

Annonser

4 svar to “Mitt bidrag till TeachMeet på skolforum”

 1. Ove Lidström oktober 26, 2009 den 9:59 e m #

  Hej,

  Det var intressant att höra din presentation från Teach Meet. Vet att du inte gillar Mac, men du kanske skulle åka ut och träffa någon av de skolor som använder våra produkter trots allt. Då kommer du upptäcka varför de inte kör netbooks. De anser att ljud, bild och video är minst lika viktigt att kunna arbeta med som text. Och de säger att en av framgångsfaktorerna för de elever som vill nå strävansmålen är att de själva kan välja hur de vill samla in data, analysera den, bearbeta den och sedan fritt välja redovisningssätt.

  🙂

  Mvh / Ove på Apple

  • mattias73 oktober 27, 2009 den 6:22 e m #

   Hej Ove!

   Jag har egentligen ingenting emot Apple. Faktiskt 🙂 I dagsläget är jag mest intresserad av att peka på möjligheterna till ett billigt (billigare…) alternativ, eller snarare, jag vill visa på att det går att lösa 1-till-1 för en mycket låg kostnad så att det kommer ALLA skolor till del inom kort. Tror även ni på Apple kommer att tjäna på det i längden 🙂

 2. Ove Lidström oktober 27, 2009 den 8:54 e m #

  Hej,

  Vill inte pusha, men om du gillar ”billigt” och små apparater kanske du skulle göra en pilot med iPod touch. De kostar hälften av vad en Netbook kostar. Börjar bli ganska populärt internationellt. Inget som vi på Apple rekommenderar som ett alternativ till en MacBook, då du tappar stora delar av den viktiga skapande delen (ljud, bild och video etc) – men de kostnar ju bara 1595kr exkl moms… 🙂

  På tal om kostnader… Det var kul att se att ni lyckades genomföra TechMeet så bra utan någon jättebudget. Ha det så bra.

  Mvh / Ove

  • mattias73 oktober 28, 2009 den 1:49 e m #

   Du är inne på ett intressant språr där. Vem vet hur den pryl ser ut som kommer att vara elevernas portal mot internet om ett par år? Har själv en iPod Touch och tycker det funkar bra till mycket, om inte allt… Har hört att apple-folket har en ny tablet-pc liknande pryl på gång… skall bi spännande att se vad den kan innebära för skolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: