Allt flyter på. Lär dig fysik!

9 Sep

Ettorna har fått sina datorer. De används. De fungerar. Något ex har haft lite problem. Någon tangent som satt löst. Men det fungerar. Vad blir nästa steg? Får kanske skruva upp ambitionerna något. Eleverna håller på att lära sig och vänja sig vid google-docs. För att se de olika användningsområdena. En del startar redan egna dokument och delar med sig av – vissa hajar grejen direkt. För andra är det en lite längre process. Inget konstigt med det.

Vill gärna skruva upp användandet av http://learnphysics.ning.com. Är du fysiklärare och vill vara med och bygga ett digitalt läromedel i fysik? Gå till siten, anmäl dig och be dina elever göra detsamma. Vill du vara med och bygga vidare på siten som administratör? Hör då av dig till mig.

Annonser

Ett svar to “Allt flyter på. Lär dig fysik!”

  1. NH9A - elev september 23, 2009 den 9:49 e m #

    Datorerna var verkligen pricken över i:erna i Naturhumanisktiska! Verkligen triggande med alla funktioner och användnings banor. Hoppas att vi kommer att gå igenom mer inom en snar framtid. Kanske har du några tips på hur man gör fantastiska presentationer? Det verkar finnas så många program i datorn som jag utforskat, men inte än bemästrat.

    Angående gå igenom och tidsaspekten snart, den länkade fysiksidan var sjukt inspirerande. Det är en sak att läsa om allt i tjocka stinkande tunga gamla (och ibland klibbiga, eller kaffe fläckade för livet) biblioteksböcker (inte för att det är något fel på dem, hehe, de är lärorika och unika på sitt sätt, jag menar, hur ofta hittar man två böcker med EXAKT samma kaffe fläck? :o), men verkligen en helt annan sak att se det. Vi måste gå igenom hur Allt fungerar!! Ser verkligen fram emot de kommande fysiklektionerna 🙂

    ~MIGHTY AND GREAT NAHUM POWER~

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: