Snart dags för Framtidens lärande

24 Mar

Framtidens lärande – Konferensen i Nacka strand börjar närma sig. Det verkar lovande. Som vanligt blir det nog de informella mötena och nätverkandet som blir den riktiga kryddan.

Varför framtidens lärande? Varför intressera sig för ny teknik och hur den kommer att påverka ut- och inlärning? Ett sätt att motivera satsningar inom detta område är att göra som Brett Moller gör i denna lilla film. Med hjälp av skrämselpropaganda. Det är väl gott så, och säkert berättigat, men det är inte det som motiverar mig. Min motivation är att lärande är berikande i sig, och att det är extra kul med lärande med hjälp av ny teknik. 

Vill passa på att tipsa om Stefan Pålssons texter i ämnet. Du hittar dem här. Bland annat handlar det om A 21st Century Education, en liten filmserie om modern teknik inom utbildningsväsendet. 

Idg ringde man från ett IT-företag i Stockholm (Hej på er om ni läser det här :). Kommer nog att få testa en Lenovo S10 Ideapad som lär landa under 4000:-. Kanske ett alternativ till hösten?

Annonser

2 svar to “Snart dags för Framtidens lärande”

  1. niilo alhovaara mars 30, 2009 den 7:50 f m #

    Apropå ”netbooks” så verkar det stå och väga mellan Lenovo och Samsung i nuläget, MSI kanske inte är så lätta att få tag på?

  2. mattias73 mars 30, 2009 den 11:14 f m #

    Mmm… har fått ett prospekt av ett företag i Stockholm som saluför Lenovo mot skolor. Verkar vara ett bra koncept de har. Har inte fått något besked om pris ännu mer än att det borde landa under 4kkr/styck. Skall kolla upp Samsung lite mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: