Clickers – en del av framtidens skola?

21 Jul

Har de senaste dagarna läst lite om ”Clickers”, en dosa som låter eleverna välja svarsalternativ till frågor, där resultaten genast projiceras på duk och resultatet kan diskuteras med klassen. Verkar vara en utmärkt idé för att snabbt få en uppfattning om exempelvis begreppsbildning inom fysik – har eleverna förstått begreppen? Och om så inte är fallet – vad har fått eleverna att svara som de gjorde? Bör kunna öppna upp till en intressant klassrumsdialog. Hittar en svensk blogg som tar upp ämnet och där man har erfarenhet av arbete med Clickers. Det som jag ställer mig frågande till är om kostnaden är rimlig och om motsvarande funktione inte skulle kunna vävas i in som programvara i elevens dator? Tydligen kostar själva dosan några hundra – om året, per elev. En inte så ringa kostnad. Har dock inte läst på så mycket ännu. Det vore ju även intressant för att snabbt kunna testa av enklare G-kriterier ”automatiskt”, i vilket fall man skulle behöva vara säker på att det verkligen är rätt elev som svarat på frågan. Då blir frågan, hur kontrollerar man det? Fungerar det under Linux? Har du mer information och erfarenhet av clickers, maila eller lägg en kommentar här nedan.

Kortfattad info om clickers: pdf.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

2 svar to “Clickers – en del av framtidens skola?”

  1. Rost1n augusti 6, 2009 den 7:10 e m #

    detta tycker jag verkar mycket intressant, har funderat mycket på om det finns sånt här tillgängligt, eftersom det passar in i vår högt tekniskt utvecklade skola 🙂 diskuterar gärna vidare om detta om det går 🙂

    • mattias73 augusti 6, 2009 den 7:24 e m #

      Jo, klickers verkar bra. Men det är dyrt. Motsvarande borde gå att jobba med som programvara i en laptop. Framförallt om alla elever har en sådan :). Finns motsvarande ”röstningsystem” redan som mjukvara. Se om du hittar något 🙂 Med Google Wave kommer det att gå smärtfritt… är jag säker på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: