Acer Aspire One når ytan i Sverige

10 Jul

Tack till, Mr. X för tipset om att Inet nu har Acer Aspire One till försäljning, både i butik och per postorder. Eller, ja, det går i alla fall att beställa den till priset av 2995:- här. De beräknas komma i lager den 8 augusti. Enligt Mr X lär de andra handlarna snart lägga ut datorn på sina webb-butiker. Se listan över släppdatum, pris etc. här.

IDG om Acer Aspire One i Europa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

7 svar to “Acer Aspire One når ytan i Sverige”

 1. Ove Malmström juli 10, 2008 den 9:45 e m #

  Otroligt roliga nyheter!
  Skönt att Asus får lite konkurangse här i svedala också!
  Hadde tänkt köpa Eee PC 900, men nu kanske man ska invänta
  konkurenterna så att man kan gämföra dom i butik innan man köper.

 2. Jon Söderkvist juli 11, 2008 den 10:26 f m #

  Vilken är bästa köpet av Aspire one och eee pc 900 egentligen? Om man ser till specifikationerna. Aspire one har ju först och främst Atom-processorn men 900an har dubbla internminnet och dubbla lagringskapaciteten. Hur mycket bättre är egentligen Atom-processorn? Man har också hört om dålig batteritid på 900an men det kanske är lika klent batteri på Aspire one.
  En sak är iaf säkert. Om eee pc 901 hade funnits tillgänglig i Sverige så hade det varit det självklara valet med Intel Atom-processor, 802.11n och större batteri på 5,8 Ah har jag för mig.

 3. Jon Söderkvist juli 11, 2008 den 10:30 f m #

  En sak till som jag funderar övernär det gäller den här bloggsidan.. Jag vet inte hur andra känner men om jag skulle ha en laptop till studierna som ENDA dator så hade jag velat ha minst en fullstor 15,4″. När jag pluggar hemma i studentrummet har jag 22″ skärm till stationära där jag kan ha 2 PDFer brevid varandra. Det är det bästa. Skriva mycket på laptop tycker jag heller inte är någon höjdare.

 4. mattias73 juli 11, 2008 den 10:56 f m #

  Bra poäng Jon. Troligen har eleverna tillgång till en annan dator hemma. Den dator jag åsyftar på när jag pratar om skoldator här är den dator eleverna använder i skolan. Viktigt är att den är mobil, liten, och inte har för stor effektutveckling. Datorn kommer att användas med google-docs eller liknande där eleverna sparar sina arbeten, varför de är oberoende av vilken dator de sitter vid. Hemma kan de koppla upp sig med familjens dator, eller deras skoldator. Kanske räcker en 9” skärm till det? Själv har jag en 12” som enda arbetsdator, det fungerar. En 9” har lika många pixlar på bredden som jag just nu. Lite mindre på höjden dock.

 5. mattias73 juli 11, 2008 den 10:57 f m #

  Jon – de har nog lika kassa batterier båda två i enklaste utgåvan. Acer lär komma med bättre batterier efter hand. Vad det gäller frågan om internminne så tror jag att den enklaste varianten räcker till en skoldator.

 6. Jon Söderkvist juli 12, 2008 den 1:24 e m #

  Skoldatorn kommer alltså inte att lämna skolan? Om så är fallet, behöver datorn verkligen vara så liten? Jag menar gör det någon större skillnad om datorn väger 1 kg eller upp mot 3 kg om man bara bär den mellan klassrum? Jag kan iofs ändå se poängen med att datorn inte bör avge så mycket värme vilket kanske en fullstor laptop gör. Annars tycker jag en billig fullstor laptop från Zepto eller nått borde fungera bra till plugget.

  Hamnade lite off topic nu men var bara lite allmänt nyfiken =)

 7. mattias73 juli 12, 2008 den 2:03 e m #

  Jo, eleverna kommer att få ta med dem hem. De kommer troligen att tvingas göra det… För att minska inbrottsrisken och undvika inköp av svindyra säkerhetsskåp. En fullstor dator tar lätt upp hela bordsytan om fem sex elever samtidigt sitter med sina datorer öppna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: